USLOVI DONIRANJA

Ovim se uslovima utvrđuje postupak doniranja te reklamacija doniranja na stranici doniraj.srcezadjecu.ba. Internet stranica doniraj.srcezadjecu.ba može se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.

Donirate za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, Betanija bb, 71000 Sarajevo, ID 4200822670001, a kupac je posjetitelj stranice koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica.

Doniranje

Donator plaća putem elektronskog obrasca donacije.
Donator se smatra svaka osoba koja elektronski donira barem jedan iznos, popuni tražene podatke i pošalje donaciju.

Donira su u elektronskom obliku, unosom ili pritiskom na određeni iznos te daljim popunjavanjem traženih podataka. Donacija se smatra validnom u trenutku kada donator potvrdi način plaćanja.

Iznosi donacija

Iznosi donacija izražene su u KM valuti.

Udruženje Srce za djecu obljelu od raka je ovlašteno mijenjati iznose bez prethodne najave.

Neovisno od prethodne tačke ovih Uslova doniranja, sve donacije biti će biti provedene po iznosima na prihvaćenoj ponudi, odnosno po iznosima koje su važile u trenutku kada je donator izvršio donaciju.

Način doniranja

Donacije se plaćaju online jednom od kreditnih kartica:

E-Pay – Visa, MasterCard, Maestro

Sigurnost doniranja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog uređaja sa kojeg pristupa internet stranici i E-Pay servisa, te obratno.

E-Pay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. E-Pay Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Reklamacija/Povrat sredstava:

U slučaju povrata sredstava donatoru koji je prethodno platio nekom od kartica, djelimično ili u cijelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, doniraj.srcezadjecu.ba je u obavezi da povrat vrši isključivo preko VISA, MasterCard i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavca obaviti povrat sredstava na račun korisnika kartice.

Zaštita autorskih prava

U pogledu zaštite i povjerljivosti ličnih podataka kupaca, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka se obavezuje da će pružiti zaštitu ličnih podataka donatora koja podrazumijeva: prikupljanje i korištenje samo onih podataka kupaca/ korisnika koji su neophodni radi ispunjavanja naših obaveza, informisanje kupaca o načinu korištenja njihovih podataka.

Osoblje Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, kao i naši poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela privatnosti, a svi prikupljeni podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su našem osoblju samo radi neophodnosti obavljanja posla.

Općenito

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Donator snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža doniraj.srcezadjecu.ba ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka nije odgovorno za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Iako Vam Udruženje Srce za djeu oboljelu od raka nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Udruženje Srce za djeu oboljelu od raka ne može garantovati da će usluge na www.doniraj.srcezadjecu.ba odgovarati Vašim potrebama. Udruženje Srce za djeu oboljelu od raka također ne može garantovati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite na e-mail doniraj@srcezadjecu.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.